Вести
07.11.2012

Стручна расправа „Брига и рад с људима“


Стручна расправа „Брига и рад с људима“Начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић отворио је данас, у Дому Гарде на Топчидеру, стручну расправу о теми „Брига и рад с људима – предуслов ефикасних војних колектива“.

Стручној расправи присуствовали су помоћник министра одбране за људске ресурсе Јован Мијаковић, директор Инспектората одбране генерал-потпуковник Александар Живковић, колегијум начелника Генералштаба, команданти команди оперативног нивоа, команданти јединица нивоа бригада и батаљона, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Генерал Диковић истакао је да је то значајна тема, јер структура људи који присуствују расправи говори управо о томе.

- Данас су овде команданти, командири, психолози, професори, доктори, начелници одсека и реферата за морал – дакле људи чији дан почиње и завршава се сусретом с човеком. Тај човек је официр, подофицир, цивилно лице, припадник Војске Србије са својим врлинама и манама, жељама, плановима, посвећен систему. То су људи с части и достојанством, различите перцепције о основним друштвеним и људским вредностима. Наша снага је у том човеку, а наша моћ је у колективу. Брига и рад с људима је кључна реченица успеха и неуспеха, било где и било када. Прво брига, па онда рад, јер једно без другог, у раду с људима, не може, рекао је начелник Генералштаба.

Стручна расправа „Брига и рад с људима“Начелник Управе за људске ресурсе пуковник Петар Бошковић представио је учесницима данашње активности план стручне расправе и начин рада, и истакао да је циљ расправе свестрано сагледавање стања и значаја бриге и рада с људима у Војсци Србије, као и место и улога старешине и стручних органа у том процесу.

Стручна расправа обухвата четири целине – искуства из контрола, психосоцијално стање и психофизичка оптерећеност професионалних припадника Војске Србије, здравствено стање професионалних припадника Војске Србије, затим ментално хигијенски аспекти бриге и рада с људима и брига и рад с људима у процесу обуке, мотивисање људства и изградња добрих међуљудских односа.

Email