Вести
19.04.2017

Пријем председника Републике поводом Дана Војске Србије


Председник Републике Србије Томислав Николић приредио је данас у Председништву пријем поводом Дана Војске Србије коме су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, чланови њихових колегијума, као и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Пријем председника Републике поводом Дана Војске Србије 
Честитајући празник припадницима система одбране, председник Николић је истакао да је поносан што је током свог мандата био врховни командант таквим припадницима Војске Србије и што је био део једне војске која зна какав терет носи на својим леђима, увек испуњавајући све обавезе које јој намеће и наша славна историја, али и жеља да наша деца живе мирно и слободно.
 
- Испунили сте све, а имали сте много изазова. Држава је имала озбиљне реформе које су захватиле и војску као део друштва и ви сте то поднели стоички, не угрозивши ни једног часа одбрамбену моћ наше земље и на томе вам одајем посебно признање. Имали смо и елементарне непогоде у којима сте се изложили као да сте за то обучавани и у којима сте показали колико је веза српске војске и народа јака и нераскидива и како народ осети смирење тек када види војску да стиже у помоћ – нагласио је председник Николић.
 Пријем председника Републике поводом Дана Војске Србије
Осврнувши се на актуелне безбедносне изазове, председник Републике истакао је улогу Војске Србије у суочавању са мигрантском кризом, додајући да здружено са полицијским снагама обављају тежак посао без примедби на њихов досадашњи рад.
 
- Припадници наше Војске учествују и у мисијама у којима другим народима помажу да схвате да може да се живи мирно, а из команди тих мисија и из међународних организација стижу најлепше оцене о учешћу наших припадника – истакао је председник Николић додајући да је искуство у мултинационалним операцијама, као и у заједничким вежбама са припадницима других оружаних снага, прилика за стицање драгоцених искустава.
 
Говорећи о изазовима у окружењу, председник Николић је истакао да Војска Србије на њих одговара својом спремношћу, и да не треба никоме звецкати оружјем, јер сви добро знају да смо спремни да се одбранимо.

Пријем председника Републике поводом Дана Војске Србије 
- Уверен да вас чекају још бољи дани и да ће опоравак Србије који је евидентан утицати на то да се извесни војни ресурси наше земље опораве и приведу намени, а то је одбрана наше територије, и са жељом да немате никаквих војничких изазова, а да будете спремни за њих, ја вам честитам празник, поносан што сам био са вама током председничког мандата – поручио је председник Николић.
 
Поводом Дана Војске Србије, у духу војничких свечаности, министар одбране и начелник Генералштаба уручили су председнику Републике пригодне поклоне.

Погледајте фото-галерију

Email