Вести | Спорт у Војсци
24.05.2011

Отворено Спортско првенство Генералштаба Војске Србије


Спортско првенство Генералштаба Војске Србије свечано је отворено данас у касарни „Топчидер“. Поздрављајући учеснике, заменик начелника Генералштаба, генерал-мајор Милан Бјелица, нагласио је да спорт и физичка обука заузимају посебно место у војсци.

„Само физички и психички јаки можемо да савладамо све препреке које се постављају пред нас. Такмичари, не сумњам да сте се добро припремили и да ћете своје умеће показати на спортским теренима. Борите се витешки, стремите победи и тежите што бољим резултатима у фер игри“, рекао је генерал Бјелица.

Он је нагласио да је Спортско првенство Генералштаба добра прилика да сваки такмичар покаже колико вреди, али и да се провери ниво физичке спремности.

„Уверен сам да је Управа за телекомуникације и информатику, као домаћин Спортског првенства Генералштаба Војске, уз логистичку подршку Бригаде везе, створила неопходне услове за успешно надметање спортских екипа, и да ће такмичари достојно репрезентовати и себе и Генералштаб. Најбољи међу вама ући ће у екипу Генералштаба која ће учествовати на Четвртом Спортском првенству Војске Србије“, додао је генерал Бјелица.

Учесници, подељени у три екипе, током наредна четири дана такмичиће се у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, одбојци, малом фудбалу, атлетици и џудоу.

У петак, 27. маја, на свечаном затварању манифестације биће проглашена најбоље пласирана екипа првенства и додељене награде и признања најуспешнијим учесницима.

 

 

Email