Вести | Спорт у Војсци
10.09.2009

СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ЈЕДИНИЦА ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СТРEЉАШТВУ


Поводом 14. септембра Дана Војне полиције, а  у организацији Управе Војне полиције Генералштаба Војске Србије, одржано је такмичење јединица у стрељаштву. На ватреној линији у Војној академији и Бубањ потоку нашло се шест одличних екипа: батаљон за специјалне намене «Кобре», батаљон за противтерористичка дејства «Соколови», мешовити састав припадника криминалистичко-истражне групе и центра за обуку кадрова ВП и састави трећег, петог и 25. батаљона.

Гађало се из аутоматске пушке 7,62 мм и војничког пиштоља калибра 9 мм (брза и прецизна паљба). После велике борбе за сваки круг, победу је однела екипа «Кобре», другопласирани су «Соколови» док је треће место заузео састав 3. батаљона. Исти распоред екипа је и у гађању из аутоматске пушке док су у дисциплини пиштољ «Соколови» и «Кобре» заменили места.

У појединачној конкуренцији, најуспешнији стрелац из аутоматске пушке био је мајор Дејан Миликић, члан екипе «Кобре», а најпрецизнији из пиштоља старији водник Бранислав Ивановић из 25. батаљона. Такмичeње је отворио и најбољима уручио признања бригадни генерал Ђуро Ћелић, начелник Управе Војне полиције Генералштаба Војске Србије.

 
Email