Вести
16.05.2009

АКЦИЈА "ОТВОРЕНИ ДАН" У ЗАЈЕЧАРУ, ЈАКОВУ И ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ


ЗАЈЕЧАР - Пети центар за обуку данас је, у акцији „Отворени дан”, u зајечарској касарни  “Никола Пашић“  посетило више од петсто грађана, махом омладине и деце из Зајечара и околине. Посетиоце су поздравили командант Петог центра за обуку потпуковник Драгиша Станковић и заменик градоначелника Срећко Николић. Гости су потом погледали тактичко-технички збор, док је највећу пажњу привукао приказ оспособљености старешина и војника Петог центра за обуку са садржајима попут савлађивања пешадијских препрека, радњи са наоружањем или гађања из ваздушне пушке.

У акцију „Отворени дан“укључили су се ђаци Средње медицинске школе из Зajeчарa са демонстрацијом пружања прве помоћи и Дом омладине Зајечар са пригодним културно-уметничким програмом. Одржан је и турнир у малом фудбалу, на ком су учествовале екипе гарнизона Зајечар, JП “Водовод” из Зајечара, полицијске станице Сокобања и организације резервних старешина из Бора. Све медијске куће Тимочке крајине пропратиле су акцију, а радио Зајечар се директно укључивао у програм са лица места. 

ЈАКОВО - Бројни грађани из општине Сурчин и околине, међу којима је највише било омладине, посетили су данас касарну „Мајор Милан Тепић“ у Јакову, у оквиру акције „Отворени дан“. Припадници Центра за обуку приказали су услове живота и рада у касарни, делове обуке и наоружање којим располажу. Највише интересовања било је за опто-електронска средства, далекометну пушку „Црна стрела“ и аутоматски бацач граната, као и за ракетни систем „Нева“. Посетиоци су са пажњом пратили и обуку на полигону пешадијских препрека.

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - Грађани Горњег Милановца, али и околних општина и градова, данас су могли да посете касарну „Војвода Радомир Путник“ у оквиру акције „Отворени дан“ и упознају се са активностима и оспособљености Војске Србије за извршавање наменских задатака.

У Центру за обуку везе информатике и електронских дејстава у Горњем Милановцу, присутнима је демонстрирана показна вежба гашења пожара, а приказано је и пешадијско наоружање и опрема, радио-релејни и радио-телепринтерски системи. Одржано је и такмичење у стрељаштву и шаху, где су учествовале екипе Центра за обуку ВИЕД, као и резервне старешине из Чачка и Горњег Милановца и удружење војних пензионера.    
Email