Вести | Цивилно-војна сарадња
07.11.2012

Такмичење у аматерској радио-гониометрији


Припадници Војске Србије учествовали су на такмичењу у аматерској радио-гониометрији, које је одржано данас на теренима Спортског рекреативног центра „Пионирски град“ у Београду.

Такмичење у аматерској радио-гониометријиУ такмичењу, које је у сарадњи са Савезом радио-аматера Србије и Радио-клубом Нови Београд YU1FJK, организовао 224. центар за електронска дејства Војске Србије (224. цЕД), осим припадника те јединице, учествовали су и пионири радио-аматери клуба из Новог Београда.

Најбољи пласман остварио је главни подофицир 2. батаљона за  електронска дејства 224. цЕД заставник прве класе Драган Наградић, друго место припало је старијем воднику Будимиру Мартиновићу из 1. батаљона за електронска дејства, док је трећу позицију освојио старији водник Ненад Ђорђевић, такође из 1. батаљона.

Такмичаре је посетио заменик команданта 224. цЕД потпуковник Небојша Цветковић, који је честитао победницима, али и свим учесницима, и уручио захвалнице организацијама које су помогле такмичење.

Дванаест такмичара на територији Кошутњака имало је задатак да за што краће време, користећи расположиву опрему, физичку припремљеност и тактичке вештине, према одређеном редоследу пронађе пет скривених радио-предајника и пређе стазу од старта до циља.

Надметање представља још један пројекат цивилно-војне сарадње, са циљем да се активирају и заинтересују млади радио-аматери који би у будућности чинили квалитетан кадар ВС за 224. цЕД.

Награде и признања победницима биће уручена у петак, када ће свечано бити обележени Дан јединицa за електронска дејства и Дан 224. центра за електронска дејства.

Email