Вести
03.09.2012

Расклопљен понтонски мост на „Лиду“


Расклопљен понтонски мост на „Лиду“Припадници 1. понтонирског батаљона Речне флотиле јуче су расклопили понтонски мост којим су, током 63 дана летње сезоне, били повезани градски кеј у Земуну и Велико ратно острво.

Тридесет и шест пловних и два крајња чланка расклопљени су на два пловна дела која су јутрос помоћу 4 речна реморкера кренула реком Савом од Ратног острва ка касарни „Мачвански партизански одред“ у Шапцу.

Како ће, због сигурности пловидбе, по паду мрака транспорт заноћити, његово пристизање на одредиште у Шапцу очекује се сутра у вечерњим сатима, када ће бити извршено потпуно расклапање пловних чланака, њихово извлачење из воде, и превожење у касарну.

Мостовно место прелаза, дужине 362 метра, на опште задовољство грађана Београда и Земуна, успостављено је 30. јуна ове године на основу Уговора о пружању инжињеријских услуга између Општине земун и Војске Србије. На двомесечном одржавању понтонског моста свакодневно је било ангажовано 17 припадника 1. понтонирског батаљона који су се бринули за сигурност моста и његових корисника.

Email