Вести
01.10.2009

Најмлађа генерација потпоручника почела стажирање у Команди Копнене војске и Команди за обуку


Командант Команде за обуку (КзО) генерал-мајор Александар Живковић примио је данас 23 потпоручника који ће у наредна три месеца стажирати у јединицама КзО. Том приликом, најмлађим старешинама Команде за обуку представљен је план њиховог приправничког стажа и предочени задаци који ће пред њих бити постављени током увођења у почетне официрске дужности.

Генерал Живковић подсетио је потпоручнике да су без обзира на чин који носе превасходно војници, и да су то принципи којима у будућности треба да се руководе. Он је, пожелевши им добродошлицу, истакао да од њих очекује да одговорно и предано приступе својим будућим задацима, користећи сва знања која су стекли на Војној академији, али и искуства која ће стећи током стажирања и рада у јединицама.

Заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Видоје Живковић и најодговорније старешине тог састава примили су најмлађе официре на приправничком стажу, распоређене у јединицама Копнене војске. Бригадни генерал Живковић честитао је потпоручницима успешно завршено школовање на Војној академији, пожелео им пуно среће и успеха у раду на почетку војничке каријере и  упознао их са организацијско-формацијском структуром, мисијама и задацима Копнене војске.

Младе старешине чији пробни рад буде оцењен позитивно стећи ће право да полажу стручни испит, након чега ће добити адекватан сертификат и коначан распоред у јединицама и командама.

 
Email