Вести
22.11.2011

Гађање „бофорсом“ на Пасуљанским ливадама


Војници на добровољном служењу војног рока генерације септембар 2011 и старешине артиљеријско-ракетне батерије за ПВД малог домета из Центра за обуку Ваздухопловства и ПВО, јуче су на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ гађали циљеве на земљи из противавионског топа 40 милиметара „бофорс“.

- Управо смо завршили јединачно гађање циљева на земљи. Није било никаквих проблема, а војници су показали изузетну мотивисаност и обученост. Оцена гађања је врло добар четири – изјавио је капетан Мирослав Кубуровић из Артиљеријско-ракетне батерије за ПВД.

Ово је друго гађање које реализују војници на добровољном служењу војног рока. Прво је било у мају ове године и капетан Кубуровић каже да им је то искуство помогло и да су професионални припадници Центра за обуку В и ПВО сада знатно спремнији.

- Послужилац сам на Бофорсу. Одушевљен сам првим гађањем, поготово звуком топа, и драго ми је што сам добро гађао. Имао сам одличан учинак, сва четири поготка – каже Слободан Кокин из Титела, војник  који је имао најбоље резултате на гађању.

 

Email