Вести | Спорт у Војсци
22.10.2011

У Апатину отворено војно првенство у полумаратону


Свечаном церемонијом у Дому културе у Апатину данас су отворене спортске манифестације Дунавски полумаратон и 2. CISM регионално војно првенство у полумаратону.

Уз интонирања државне и химне CISM, заставе Србије и CISM подигли су на јарбол, капетан Игор Јакимовски, репрезентативац БЈР Македоније и разводник Ксенија Бубњевић, мајор Александар Нешевски и потпоручник Невена Јовановић, репрезентативци Србије.

Такмичарима и присутнима обратили су се председник СО Апатин Милан Шкрбић, испред Покрајинског секретаријата за културу и спорт и Владе Војводине Јанош Чикоши и наш прослављени атлетски репрезентативац Дане Корица, промотер првенства у име Спортског савеза Србије.

Првенство је отворио командант Првог центра за обуку и председник ИО првенства, потпуковник Лазар Остојић, наглашавајући да 2. војно првенство у полумаратону представља само део спортских војних манифестација из оквира CISM који на упечатљив и јединствен начин доприносе општој хармонизацији међународне војне сарадње и јачању мира у региону.

„Спорт стимулише развој физичког вежбања у Војсци, а војни спортисти у оружаним снагама, као еталон здравља и психофизичких способности, чине њихов највреднији део“, рекао је потпуковник Остојић.

Након церемоније отварања, уприличене су уличне трке апатинских основношколаца, док старт репрезентативаца у полумаратону почиње сутра, у недељу, од 11 часова у Бањи Јунаковић где се, после трчања трасом од 21, 097 километара, налази и циљ полумаратона.

Email