Вести | Спорт у Војсци
18.11.2013

Пријем Делегације Србије при CISM код начелника Генералштаба


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас Делегацију Републике Србије при CISM (Међународни савет за војне спортове) коју је предводио начелник Одсека за војни спорт на Војној академији, уједно и шеф Делегације, пуковник Драган Ђини.

Генерал Диковић пружио је пуну подршку развоју спорта у Војсци Србије, али и развоју међународног војног спорта, односно партиципирању Србије у изградњи светског мира, међуармијске сарадње, поверења и помирења у региону.

Пуковник Ђини указао је и на обележавање јубилеја Делегације поводом деценије чланства у CISM.

– Свечаност ће бити одржана 17. децембра на Војној академији. Том приликом, очекујемо присуство свих учесника домаћих и међународних спортских такмичења, представнике Министарства одбране и Министарства омладине и спорта, као и донаторе и бројне пријатеље.

Чланови Делегације представили су начелнику Генералштаба задате циљеве и задатке, остварене резултате и будуће активности српске делегације при CISM. На крају састанка, генералу Диковићу уручена је Плакета за лични допринос светском миру, међуармијској сарадњи и развоју војног спорта поводом успешне организације 55. Светског војног првенства у кросу.

Email