Вести
24.04.2009

Летње спортско првенство Гарде


Више од 160 припадника Гарде такмичило се на летњем спортском првенству, у касарни ,,Дедиње''.

Током четвородневног надметања четири екипе гардиста такмичиле су се у војном вишебоју, стрељаштву, атлетици, оријентингу, пливању, одбојци, малом фудбалу и стоном тенису, на новим спортским теренима касарне „Дедиње“, стрелишту Бубањ Поток, пливалишту Војне академије и на обронцима Космаја.

Највише успеха и спортске среће у најтежој и најатрактивнијој дисциплини, војном вишебоју, имао је капетан Марко Марјановић, из екипе Почасног батаљона, која је и у екипном пласману у вишебоју изборила прво место.

Најоштрије око и најмирнију руку имали су стрелци из екипе 25. батаљона војне полиције. Најпрецизнији у гађању аутоматском пушком био је старији водник Миша Николић из Логистичког батаљона, а пиштољем потпоручник Давор Прашчевић из Почасног батаљона.

У оријентационом кретању су највише знања, сналажљивости и физичке спремности показали чланови екипе Почасног батаљона. Они су остварили најбоље резултате и у пливању и одбојци, док је најбоље фудбалере и стонотенисере имала екипа Логистичког батаљона.

У атлетици је била најбоља екипа Почасног батаљона. У појединачном пласману, у трчању на 100 метара победио је војник Небојша Јовановић, док је на 400 метара најбржи био војник Александар Ивановић. На стази од 1500 метара победио је војник Љубиша Јокић. Бомбу је најдаље бацио војник Митар Марковић. Да све атлетске дисциплине не буду у знаку Почасног батаљона, побринуо се поручник Милан Каитовић из Логистичког батаљона, остваривши најбољи резултат у скоку у даљ.

За укупног победника Летњег спортског првенства Гарде проглашена је екипа Почасног батаљона. Друго место освојила је екипа 25. батаљона војне полиције, а треће екипа Логистичког батаљона.

Првенство је затворио командант Гарде, бригадни генерал мр Горан Радовановић, који је, честитајући свим такмичарима на оствареним резултатима, истакао да су добра кондиција и психофизичка способност важни за све старешине и војнике, а посебно за припаднике ове елитне јединице.

Email