Вести
20.09.2010

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЛУЖБЕ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ И БРИГАДЕ ВЕЗЕ


Свечаним стројем и доделом признања за успешан рад у протеклом периоду, припадници Бригаде везе обележили су у касарни на Топчидеру 20. септембар - Дан јединице и службе телекомуникације. Свечаности је присуствовао генерал-мајор Радивој Вукобратовић, начелник Управе за телекомуникације и информатику.

Честитајући припадницима Бригаде везе Дан службе телекомуникације и њихове јединице, генерал-мајор Радивој Вукобратовић је нагласио да служба телекомуникације у свакој војсци има изузетно значајну улогу.

Данас су, у касарни Књаз Михаило у Нишу, и припадници 21.батаљона везе обележели Дан службе телекомуникације. Свечаности су присуствовали представници Команде Копнене војске, команданти јединица нишког гарнизона, бивши команданти јединице и други гости. 

За Дан Службе телекомуникације и Бригаде везе, одлуком начелника Генералштаба Војске Србије, одређен је дан када је престолонаследник Александар Карађорђевић 1916. донео Уредбу о војном телеграфу. Том уредбом веза је издвојена из инжињерије и организована као самостални род војске.  

 
Email