Вести | Спорт у Војсци
15.06.2009

Отворено друго спортско првенство Војске Србије


Данас је у сомборској касарни Аеродром свечано отворено Друго спортско првенство Војске Србије. У пет такмичарских дана од 15. до 19. јуна на теренима касарне, градова Сомбора и Апатина и на Фрушкој гори, око 400 најбољих спортиста ВС сврстаних у пет такмичарских екипа: Генералштаба, Копнене војске, Команде за обуку, Ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Војне академије бориће се за освајање титуле најбољег у Војсци Србије.

Спортско првенство отворио је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, који је нагласио како је у првом, другом и трећем степену спортских такмичења која су претходила овогодишњем спортком првенству ВС, учествовало око 6.000 такмичара из свих јединица и установа Војске и Војне академије.

« После тромесечних изборних такмичења квалификовали су се најбољи, најспремнији и најспретнији. Овогодишње такмичење масовније је и захтевније од прошлогодишњег јер су правила такмичења усклађена са правилима Међународног савета војних спортова - ЦИСМ и републичких спортских струковних организација», рекао је генерал Милетић.

Такмичарима су угодан боравак и спортску срећу пожелели и Љиљана Соколова Ђокић, председница Западнобачког управног округа и др Живорад Смиљанић, председник Општине Апатин.

На програму петодневног такмичења биће седам спортких дисциплина: стрељаштво, оријентиринг, војни вишебој, атлетика, мали фудбал, одбојка и џудо. Отварању првенства су поред начелника Генералштаба присуствовали и представници Министарства одбране, ГШ, команданти оперативних састава Војске, МУП-а, представници локалне самоуправе, привредних организација и грађани.

 

Email