Вести
26.05.2011

Начелник Генералштаба обишао део јединица 250. рбр ПВД


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић, са сарадницима, обишао је данас јединице 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства стациониране у касарни „Мајор Драгутин Гавриловић“ у Зуцама.

Генералу Милетићу су, о предстојећим тежишним активностима и условима у којима припадници 250. ракетне бригаде извршавају задатке, реферисали командант Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Ранко Живак, и командант 250. ракетне бригаде за ПВД бригадни генерал др Миодраг Гордић.

Бригадни генерал Гордић, реферишући о стању у јединици којом командује, рекао је да припреме за гађање артиљеријско-ракетних јединица за ПВД на полигону „Шабла“ у Бугарској иду одлично, као и да је исправност ракетне технике стопостотна.

Након реферисања, генерал Милетић обишао је новоизграђене објекте у касарни „Мајор Драгутин Гавриловић“ и ватрени положај ракетне батерије.

Током обиласка, генерал Милетић имао је прилику да на делу види рад припадника 1. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде на ватреном положају и у току припреме ракета за бојеву употребу.

Изражавајући задовољство затеченим стањем, генерал Милетић је, завршавајући обилазак, одао признање припадницима 250. ракетне бригаде за висок професионализам и оспособљеност.

Email