Вести
01.09.2012

Пријем за учеснике аеро-митинга "Батајница 2012"


Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић приредили су вечерас у "Палати Србија" свечани пријем за учеснике аеро-митинга "Батајница 2012".

Свечаности је присуствовао председник Србије Томислав Николић, чланови Владе, Народне скупштине, Министарства одбране и Војске Србије, дипломатског кора, пилоти који ће сутра наступати и представници јавног и културног живота.

Министар Вучић је том приликом рекао да је сутрашњи дан велика прилика да, „иако смо територијално мала земља и бројчано мали народ, једнако смо поносни и велики у својој жељи да се меримо са савременим светом“.

- Показаћемо да наши пилоти и наша техника могу да се мере са онима који нам долазе, а први пут после 25 година долазе представници Руске федерације и Сједињених Америчких Држава и бројних европских земаља –рекао је министар одбране захваљујући гостима који су дошли са свих страна света.

"Ми желимо мир. Не само у региону већ свуда и у том смислу наша војска помаже и на другим континетима. Желим посебно да нагласим да ћемо се трудити да од свих у свету научимо оно што још не знамо, а оно што знамо да на најбољи могући начин употребимо у развоју српске индустрије и економије", рекао је Вучић.

Поздрављајући окупљене у име Војске Србије, генерал Диковић је истакао да реч о значајном јубилеју, веку српског војног ваздухопловства.

- Те 1912. године, Србија је била једна од 15 земаља у свету које су имале своје ваздухоплове, а недуго потом, сврстала се и међу четири зенље које су своје ваздухоплове употребиле у борбеним дејствима. То је традиција вредна дивљења, а изнад свега, поштовања - рекао је генерал Диковић истичући да је велика прилика да са сарадницима и пријатељима из бројних земаља прикажемо способност наших пилота на аеромитингу, а уједно и прилика да се присетимо и свих оних који су изгубили животе у борбама за слободу Србије.

Према његовим речима, српско ваздухопловство очекују бољи дани, а улагање у војску једнако је улагању у суверенитет и интегритет државе.

Email