Вести
13.06.2011

Пријем добродошлице за учеснике Стратегијске војне конференције за партнере


Поводом предстојеће Стратегијске војне конференције за партнере у Београду вечерас су Дому Гарде у Топчидеру министар одбране Републике Србије Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић приредили коктел добродошлице за учеснике тродневног скупа.

Обраћајући се окупљеним гостима, министар Шутановац је члановима делегација пожелео успешан рад на предстојећем скупу, као и пријатан боравак у српској престоници.

Вечерашњем пријему у Дому Гарде на Топчидеру присуствовали су и представници дипломатског кора, изасланици одбране, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

У наредна два дана, Београд ће бити домаћин конференције коју организује Савезничка команда за трансформацију, а која је окупила начелнике генералштабова и представнике земаља чланица НАТО, Партнерства за мир, Медитеранског дијалога, Истамбулске иницијативе за сарадњу и контакт држава, као и високе војне представнике НАТО-а и Европске уније.

Конференцију ће сутра отворити министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба ВС генерал Милоје Милетић и Врховни командант Савезничке команде за трансформацију генерал Стефан Абриал.

 

Email