Вести
11.07.2011

Семинар о упућивању контигената у мултинационалне операције


У Центру за мировне операције данас је почео семинар о изради сценарија и тумачења политичких смерница за упућивање припадника Војске Србије у мултинационалне операције.

Семинар ће трајати до четвртка, а организује га је Здружена оперативна команда Генралштаба Војске Србије у сарадњи са Центром за цивилно-војне односе из Монтереја (САД).

- Циљ семинара је да припадници Министарства одбране и Војске Србије и представници из Монтереја размене искуства везана за упућивање јединица у мултинационалне операције ван граница државе. У наредна три дана покушаћемо да извучемо закључке везане за сличности и разлике у приступу овом питању – рекао је пуковник Саша Стефановић, помоћник за подршку у Здруженој оперативној команди.

Присутне је на отварању поздравио бригадни генерал Милан Мојсиловић, заменик команданта Здружене оперативне команде, као и Јан Мурметс из Центра за цивилно-војне односе у Монтереју.

На семинару учествују представници организацијских јединица из Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије у чпијем опису посла је упућивање појединаца и јединица у мултинационалне операције.

Email