Вести
22.10.2008

ЈЕСЕЊЕ СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ПРВЕ БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


Јуче је завршено јесење спортско првенство Прве бригаде Копнене војске. Припадници Прве бригаде КоВ у надметању на спортским теренима показали су своју спретност, брзину и прецизност, и тиме на најбољи начин испољили спортски дух и приказали своју оспособљеност.

Такмичење се одвијало на спортским теренима Клуба ВС и града Новог Сада.
У три спортске дисциплине, оријентационом кретању, кросу на 3000 метара и малом фудбалу такмичило се појединачно и екипно преко шездесет официра, подофицира, професионалних и војника на одслужењу војног рока, сврстаних у три такмичарске екипе Нови Сад, Сремска Митровица и Бачка Топола.

Након спортских надметања на победничко постоље се у кросу на 3000 метара попела екипа Новог Сада док је појединачно најбољи резултат остварио професионални војник Марко Ђукић, такође из екипе Нови Сад. И у оријентационом кретању бриљирала је екипа домаћина, док је појединачно у борби са временом најбољи био старији водник Драган Кљајић из екипе Нови Сад. У малом фудбалу су највише умећа показали фудбалери екипе из Сремске Митровице и заслужено освојили прво место.

Победнички трофеј за прво место у свеукупном пласману, који је уручио бригадни генерал Ђокица Петровић, припао је екипи Нови Сад, друго место освојила је екипа Сремске Митровице, а треће Бачке Тополе. На церемонији затварања спортског првенства част да са јарбола спусте државну заставу имали су старији водник Драган Кљајић и професионални војник Марко Ђукић.

 

Email