Вести | Спорт у Војсци
06.11.2013

Такмичење у радио-гониометрији


Поводом Дана јединице, 224. центар за електронска дејства, на теренима испред касарне „Радован Медић“ у батајничком Насељу 13. мај, организовао је друго такмичење у радио- гониометрији.

У присуству представника градске општине Земун, Савеза радио-аматера Србије, САЈ-а, као и спонзора из Ваздухопловног савеза Србије и ПИК Земун, три екипе Центра и једна из 204. ваздухопловне бригаде, користећи гониометре, успешно су лоцирале скривене предајнике, „лисице“.

Према речима команданта Центра пуковника Бранислава Љушића, циљ такмичења – које би требало да прерасте у „Куп Радована Медића“, заставника и једне од првих жртава НАТО агресије, који је у јединици обављао послове радио-гониометристе – осим сећања на тог  колегу, јесте провера знања и физичке кондиције припадника, али и јачање тимског и такмичарског духа.

Најбољи у појединачној конкуренцији био је старији водник Будимир Мартиновић из 224. центра, чија је екипа победила и у конкуренцији тимова, док је медаља за фер-плеј уручена капитену екипе 204. ваздухопловне бригаде.

Email