Вести | Спорт у Војсци
21.05.2012

Почело спортско првенство Генералштаба


Пожелевши свим учесницима добре резултате, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал мајор Милан Бјелица, данас је у касарни Дедиње свечано  отворио пето Спортско првенство Генералштаба Војске Србије.

Око две стотине учесника из три екипе – Управе војне полиције, организацијске јединице Генералштаба и Гарде, наредних пет дана надметаће се у седам дисциплина.
Осим војног вишебоја и одбојке, који су на програму првог дана, најбољи спортисти у Генералштабу такмичиће се и у стрељаштву, оријентирингу, атлетици, џудоу и футсалу.

Отварајући првенство, генерал мајор Милан Бјелица je истакао да je за испуњење мисије једне војске или било које јединице, неопходно да њени припадници буду способнида поднесу физичке напоре којима се излажу приликом извршавања задатака.

–  Управо је Спортско првенство Генералштаба одлична прилика да проверимо и измеримо своје физичке способности и да изаберемо најбоље међу нама - рекао је генерал Бјелица и додао да нема јачања оперативних способних без унапређења физичких способности припадника војске - зато су физичка обука и спортска такмичења неизоставни део војничког живота и рада који заслужује посебну пажњу.

Говорећи о реформама у систему одбране, заманик начелника Генералштаба је истакао да је Војска Србије у томе далеко одмакла.

–  Највећи искораци учињени су на пољу професионализације војске, стварања модерног доктринарног оквира, новог система управљања обуком, развоја концепта оперативних способности и способности за учешће у мултинационалним операцијама, истакао је генерал Бјелица.

Обраћајући се такмичарима, заменик начелника Генералштаба је истакао да је уверен да су се добро припремили за такмичење и да ће своје способности и вештине показати на делу, а да ће се на спортском терену борити за победу поштујући у сваком тренутку све колеге који се са њима такмиче.

Email