Вести | Спорт у Војсци
27.05.2013

Отворено пето спортско првенство Копнене војске


У новосадској касарни „Југовићево“ данас је отворено Пето спортско првенство Копнене војске. Током пет такмичарских дана око 560 спортиста сврстаних у 7 екипа, Нови Сад 1 и 2, Краљево, Ниш 1 и 2, Панчево и Врање, одмераваће своју способност, спретност и спортску срећу.

Отварајући Спорстко првенство начелник штаба Копнене војске бригадни генерал Жарко Лазаревић, истакао да спорт за све припаднике Копнене војске представља важан чинилац оперативних способности, јер је само здрав и способан професионалац кадар да одговори свим захтевима. -Такмичите се срцем и витешки, дајући све од себе како бисте постигли што запаженије резултате - поручио је такмичарима генерал Лазаревић.

Истичући како спортско првенство КоВ не представља само спортско надметање, командант Прве бригаде бригадни генерал Стојан Батинић обраћајући се такмичарима и присутним гостима рекао је да су овакви сусрети заљубљеника у спорт и рекреацију и прави фестивал дружељубља, сусрета спортских пријатеља и другарства.

Свечаном отварању 5. спортског првенства КоВ присуствовали су команданти бригада КоВ бригадни генерали Маринко Павловић, Желимир Глишовић, Зоран Лубура, команданти мешовите артиљеријске бригаде пуковник Звонко Стојковић и Речне флотиле пуковник Андрија Андрић, управник новосадског Војномединциског центра пуковник Братољуб Бркљача, начелник 1. регионалног центра МО пуковник Боро Томић, као и начелник Јужнобачког округа Зоран Милошевић и члан градског већа за спорт и омладину Новог Сада Предраг Свилар, представници МУП-а и други.

Част да државну заставу подигну на јарбол припала је мајору Миловану Милићу вишеструком прваку КоВ и ВС у оријентационом кретању, потпоручнику Стевану Стојановићу сениорском државном шампиону и члану репрезентације Републике и Војске Србије у џудоу и заставнику Јовици Бубалу прваку Копнене војске у гађању из пиштоља.

У изузетно надахнутом културно-уметничком програму, измамљујући дуготрајне аплаузе спортиста, наступили су чланови фолклорног ансамбла „Вила“ новосадског КУД „Железничар“. Свечаност отварања спортског првенства завршена је дефилеом спортских екипа.

На програму петодневног спортског такмичења је 7 спортских дисциплина: војни вишебој, стрељаштво, атлетика, оријентационо кретање, одбојка, футсал и џудо. Спортисти ће се такмичити на спортским борилиштима новосадских касарни „Југовићево“ и „Александар Берић“, атлетским стазама новосадског стадиона „Карађорђе“, Спортског центра „Клиса“, стрелиштима у Новом Саду и Суботици, Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, Дунавским кејом и теренима Фрушке горе.

Email