Вести
08.10.2010

Заједничка обука специјалаца Србије и Турске


На војном полигону „Пескови“ данас је изведена заједничка обука припадника специјалних јединица оружаних снага Србије и Турске. Обука је спроведена у оквиру програма међународне војне сарадње, као део припрема за здружену српско-турску војну вежбу „Double impact“ и представља наставак сарадње противтерористичког батаљона Специјалне бригаде Војске Србије и МАК-а Специјалне бригаде турске војске.

На полигону „Пескови“ изведена је обука војника у раду са најновијим аутоматским и полуаутоматским наоружањем, а припадници специјалних јединица две војске имали су прилику да размене искуства, упознају се са новим средствима, наоружањем, борбеном опремом, техникама, али и новим тактикама које прате технолошки развој наоружања.

Међународна сарадња специјалних јединица војске Србије и Турске траје већ три године. Први пут заједничка обука припадника специјалних јединица организована је пре две године на војном полигону крај Ниша, прошле године домаћин је била Специјална бригада оружаних снага Турске, а ове године обука је поново организована на територији Србије.

 
Email