Вести
11.10.2012

Командно-штабна вежба Команде за обуку


Командно-штабна вежба Команде за обукуКоманда за обуку изводи једнострану и двостепену командно-штабну вежбу под називом „Искорак 2012“.

Вежбом, која је почела у понедељак и траје до 16. октобра, руководи командант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић, а командант вежбе је помоћник команданта за операције пуковник Маринко Павловић.

Поред рада на мирнодопској локацији, у току вежбе извршено је и премештање Групе за оперативно планирање Команде за обуку на истурено командно место где је током два дана Група радила на процесу доношења одлуке за употребу снага, уз успостављање елемената командног места и потпуног телекомуникационог и информатичког обезбеђења.

Циљ вежбе је обука и увежбавање штабних официра у практичном штабном раду на планирању борбених операција у свим фазама процеса рада на доношењу одлуке, обука и увежбавање команде као целине у процесу доношења одлуке за извођење нападне операције, као и увежбавање поступака и процедура у припреми, организовању и премештању командног места Команде за обуку.

Email