Вести
10.09.2012

Курс за евалуаторе по Концепту оперативних способности у Сомбору


У касарни ''Аеродром'' у Сомбору, данас је свечано отворен 25. курс за евалуаторе по Концепту оперативних способности – евалуација и извештавање (ОCC E&F).

Отварању курса присуствовали су пуковник Стојан Батинић, заступник начелника Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије и потпуковник Мортен Мо, директор курса и начелник концепта оперативних способности – евалуације и извештавања из Европске команде НАТО (Supreme Headquarters Allied Powers Europe – SHAPE).

На курсу ће се обучавати 26 припадника страних оружаних снага из 16 партнерских земаља (Аустрија, Азербејџан, Белорусија, Босна и Херцеговина, Велика Британија, Грузија, Италија, Јордан, Казахстан, Немачка, Црна Гора, САД, Француска, Финска, Украјина и Шведска) и 10 припадника Војске Србије. Полазници курса припремају се за дужност сертификованог евалуатора за припрему и извођење евалуације јединица које се припремају за учешће у мултинационалним операцијама кроз програм Партнерство за мир, из области интероперабилности.

Курс се реализује у оквиру вежбе на терену ''Штит 02'' декларисаних јединица Војске Србије за учешће у мултинационалним операцијама.

Email