Вести
17.09.2012

Састанак о сарадњи у области наоружања и логистике


Састанак о сарадњи у области наоружања и логистикеЧетврти састанак о сарадњи у области наоружања и логистике одржан је данас у Дому Гарде на Топчидеру. Састанку су присуствовале делегације Министарстава одбране Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Словеније и Србије, док је Министарство одбране Хрватске представљао изасланик одбране те земље у Србији.

Састанком су председавали помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Јасминка Тодоров и генерал-потпуковник Фрејо Апфалтер из аустријске делегације.

Састанак о сарадњи у области наоружања и логистикеТоком састанка, земље учеснице размениле су искуства у областима наоружања и логистике и разговарале о даљим корацима у циљу унапређивања сарадње. Тежиште пленарног заседања Четвртог састанка дато је презентацијама и разговорима о развоју и примени логистичких информационих система, што је и централна тема састанка.

Овогодишњи састанак представља наставак започете сарадње у области наоружања и логистике, покренуте на иницијативу Републике Аустрије. Прва два састанка одржана су у Бечу, а претходни у Београду.

Email