Вести
14.06.2010

Посета заменика начелника Генералштаба Народноослободилачке армије Кине
Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Младен Ћирковић и заменик начелника Генералштаба Народноослободилачке армије Кине генерал-пуковник Ма Ксиаотиан састали су се данас у Дому Гарде у Топчидеру. Том приликом, двојица генерала потписали су споразум о кинеској помоћи Републици Србији, у виду информатичко-биротехничке опреме.

Захваљујући на донацији, заменик начелника Генералштаба Војске Србије истакао је да је и ова, као и досадашње донације, само један од аспеката сарадње двеју земаља, и додао да се досадашња сарадња одвијала у области стручног усавршавања и школовања кадра, припрема за учествовање у мировним мисијама под мандатом УН и размене искустава из војних вежби. Посебан допринос сарадњи дале су узајамне посете државних званичника високог нивоа. Генерал Ћирковић је истакао да је данашњи састанак наставак искрене и плодотворне сарадње, засноване на уважавању и пријатељству двеју држава и њихових војски.

Генерал Ма Ксиаотиан је нагласио да је циљ његове посете Србији јачање пријатељства Србије и Кине и подсетио да је потписивање Споразума о стратешком партнерству Србије и Кине отворило нову страницу развоја пријатељства двеју земаља. 

 


У оквиру посете, заменика начелника Генералштаба Народноослободилачке армије Кине генерал-пуковника Ма Ксиаотиана, данас је примио министар одбране Драган Шутановац.

Делегација Министарства народне одбране Кине на челу са генералом Ксиаотианом борави у посети Војсци Србијe до 16. јуна.

Email