Вести
25.11.2008

АУСТРИЈСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ЦЕНТРУ ЗА МИРОВНЕ ОПЕРАЦИЈЕ


 

Делегација Министарства одбране Републике Аустрије борави у тродневној посети Центру за мировне операције Здружене оперативне команде ГШ ВС. Трочлану аустријску делегацију предводи начелник Одељења за планирање и ангажовање снага пуковник Мартин Јавурек.

Током посете, две стране ће разменити искуства у области мировних операција. Представљајући своје искуство, аустријска делегација је посебну пажњу посветила припремама јединица за упућивање у мировне операције, као и проблемима у припреми и евалуацији спремности јединица за учешће у мировним операцијама. Једна од тема биће и обука током саме мировне операције. Посебна пажња биће посвећена и сарадњи два министарства у логистичкој обуци.

Делегацију Аустрије примио је начелник ЦМО пуковник Јелесије Радивојевић, док је потпуковник Зоран Николић госте упознао са наменом, организацијом, капацитетима и будућим задацима Центра. Експертски састанак одржава се на основу плана билатералне војне сарадње са Аустријом. Иако неутрална земља, Аустрија својим учешћем даје значајан допринос мировним операцијама.

 

Email