Вести
01.06.2011

Прва генерација војника на добровољном служењу завршила обуку


У Седмом центру за обуку у Лесковцу војници на добровољном служењу војног рока успешно су завршили тромесечну војну обуку. После 45 дана, половина од двеста војника упућена је у специјалистичке центре у Пожаревцу, Горњем Милановцу, Крушевцу и Батајници на специјалистички део обуке за одређене војноевиденционе специјалности, док је друга половина у Лесковцу наставила оспособљавање за дужност стрелца.

У склопу основне обуке, војници на добровољном служењу војног рока савладали су садржаје из физичке обуке, морала и војно-стручног оспособљавања. и извели по четрнаест гађања из пешадијског наоружања и оделењске вежбе. Обука је реализована у лесковачкој касарни „Војвода Петар Бојовић“, на стрелишту „Међа“ и Синковачкој коси.

„Задовољан сам постигнутим резултатима војника на обуци, гађањима и проверама физичке способности – рекао је заменик команданта Седмог центра за обуку мајор Синиша Николић - а посебно њиховим залагањем и дисциплином, што најбоље илуструје податак да ниједна дисциплинска мера није изречена овој генерацији војника. У поређењу са генерацијама на редовном служењу војног рока, ови војници су мотивисанији и имају озбиљнији приступ“

Војници прве генерације на добровољном служењу војног рока добили су сертификате за успешан завршетак обуке, а осамдесет посто војника је изразило жељу да заснују професионалну војну каријеру. Они који су успешно прошли лекарске прегледе и психолошке процене биће већ од 5.јуна упућени у јединице Војске Србије на дообуку.


 

 

Email