Вести | Спорт у Војсци
11.05.2010

Спортско првенство Команде за обуку


У Првом Центру за обуку Војске Србије у Сомбору од 11. до 14. маја одржано је треће по реду спортско првенство Команде за обуку. Током четири дана спортске снаге и вештину одмерило је девет екипа (Горњи Милановац, Сомбор, Београд, Батајница, Ваљево, Зајечар, Крушевац, Лесковац и Пожаревац) у седам спортских дисциплина (војни вишебој, стрељаштво, атлетика, футсал, одбојка, џудо и оријентиринг) у чему им је, поред, домаћина, команданта сомборског Центра за обуку потпуковника Лазара Остојића, пуно успеха пожелео и командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић званично отварајући ово спортско првенство.

-Карактер, интензитет и врста поверених задатака намећу нам висок степен физичке спреме сваког нашег припадника и у томе се огледа важност овог спортског првенства, о чему сведочи и друго место освојено прошле године на спортском првенству Војске Србије - истакао је генерал-мајор Живковић на отварању првенства.

На свечаности у касарни „Аеродром“ у Сомбору 14. маја је затворено Треће спортско првенство Команде за обуку. Након четвородневних спортских надметања 513 такмичара из 9 екипа, која су се одвијала на спортским борилиштима сомборске касарне „Аеродром“, градске хале „Мостонга“ у Сомбору и оријентиринг терена на Фрушкој Гори, проглашени су освајачи спортских одличја и пехара за 2010. годину.

У најзахтевнијој војничкој дисциплини – војничком вишебоју, прво место у екипном пласману освојила је екипа Сомбора, испред екипа Крушевца и Батајнице, док су најбоље резултате у стрељаштву постигли чланови екипе Пожаревца, иза којих следе екипе Ваљева и Крушевца. Жене припаднице јединица Команде за обуку такмичиле су се појединачно, а најбоља је била професионални војник Благица Гoшић из екипе Крушевца.

На стази за оријентиринг најбржи, али и најсналажљивији, били су оријентирци екипе Горњег Милановца, испред такмичара из Крушевца и Београда. У атлетици бриљирали су спортисти екипе Крушевца, док је друго место припало екипи Батајнице, а треће атлетичарима Горњег Милановца.

Одбојкаши екипе Зајечара остварили су највише победа и тријумфовали испред  екипа Београда и Крушевца. У футсалу (фудбалу у сали) најбољи су били фудбалери Сомбора, а следе их екипе Крушевца и Пожаревца. Џудисти екипе Сомбора освојили су најсјајнија одличја, сребро је припало џудо екипи Београда, а бронза екипи Зајечара.  

После сумирања спортских резултата, за свеукупног победника Трећег спортског првенства Команде за обуку проглашена је екипа Крушевца. Друго место у укупном пласману освојила је екипа Сомбора, а трећепласирана је екипа Београда. Редослед осталих екипа, од 4. до 9. места је следећи: Горњи Милановац, Зајечар, Пожаревац, Ваљево, Батајница и Лесковац. Овогодишњи пехар за фер плеј заслужила је екипа Горњег Милановца.

Бригадни генерал Млађен Нишевић, начелник штаба Команде за обуку, уручио је победнички пехар екипи Крушевца. Он је том приликом одао признање Првом центру за обуку за успешну организацију такмичења и захвалио се представницима општина Сомбор, Апатин, Кула и Врбас за помоћ у реализацији првенства.

Email