Вести | Цивилно-војна сарадња
24.07.2014

Постављање тешког механизованог моста у Баричу


Припадници 18. инжињеријског батаљона из састава Прве бригаде Копнене војске из Новог Сада, данас су поставили тешки механизовани мост у месној заједници Барич у општини Обреновац.

Постављени мост, укупне ширине 3,80 и дужине 10 метара, спаја локални пут Барич – Мала Mоштаница, који је оштећен мајским поплавама.

– Просто је невероватно да речице које се готово могу прескочити кораком, могу толико штете да направе. Таква једна река коју данас премошћавамо, Баричка река, током поплава оштетила је 12 различитих мостова. Ја сам раније са својим колегама учествовао у рашчишћавању Обреновца након поплава и драго ми је што и данас могу да помогнем, да олакшам живот и омогућим нормално функционисање људима који су претрпели велике штете током поплава – рекао је заставник Мићо Келечевић, командир одељења тешког механизованог моста, из састава 18. инжињеријског батаљона.

Мост је носивости 60 тона, а носивосг су одмах након постављања испробали радници јавног предузећа за изградњу  Обреновца који ће уредити прилазне комуникације ка мосту, као и простор око њега.

Email