Вести
08.06.2010

Састанак заменика начелника генералштабова земаља чланица Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе - СЕДМ у Љубљани


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Младен Ћирковић, учествовао је данас на састанку заменика начелника генералштабова земаља чланица Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе - СЕДМ, у Љубљани.

Циљ те регионалне иницијативе је интензивирање политичко-војне сарадње у региону, као и јачање стабилности и безбедности у региону Југоисточне Европе. Чланице иницијативе су: САД, Грчка, Италија, Турска, Словенија, Румунија, Бугарска, Хрватска, Албанија, Украјина, Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Србија, док Грузија и Молдавија имају статус посматрача.

Србија је примљена у Процес сарадње министара одбране Југоисточне Европе – СЕДМ октобра месеца 2009.године. Током данашњег састанка разговарано је о конкретним пројектима и активностима Иницијативе и потврђена је опредељеност за коришћење националних капацитета, као регионалних, у циљу заједничке обуке.
Email