Вести
22.10.2012

Почела здружена вежба „Река 2012“


Почела здружена вежба „Река 2012“Војска Србије, Сектор за ванредне операције МУП, Црвени крст Србије и Горска служба спасавања изводе од 22. до 25. октобра здружену вежбу „Река 2012“.

На вежби, која се изводи на 48 локација широм Србије, учествује око 1.300 људи.

Руководилац вежбе је генерал-мајор Горан Радовановић а командант вежбе пуковник Саша Стефановић.

Општи циљ вежбе је обучавање и увежбавање команди и јединица за планирање операције подршке цивилним органима у супротстављању неоружаним претњама безбедности; командовање снагама у операцији; координација активности са снагама Сектора за ванредне ситуације, Црвеног крста Србије и Горске службе спасавања на припреми и извођењу заједничких операција из домена 3. мисије Војске Србије, као и упознавање јавности са достигнутим нивоом обучености.

У четвртак, 25. октобра код Титела, организује се дан високих званица на коме ће државном руководству, страним војним представницима, медијима и грађанима бити представљен део способности учесника вежбе у заштити и спасавању становништва од последица и несрећа изазваних поплавама. На дану високих званица биће ангажовани и припадници Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а. 

Email