Вести
21.05.2011

Вежба с бојним гађањем тенкиста Прве бригаде


Професионални састав тенковске чете 15. тенковског батаљона данас је, на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“, успешно извео сложену и захтевну тактичку вежбу с бојним гађањем.

Приликом извођења вежбе и гађања, један од најмлађих професионалних састава формираних у Првој бригади показао је високу мотивисаност, добро познавање и примену тактичких радњи и поступака. Тактичком вежбом с бојним гађањем тенкиста, по тeми Тенковска чета на маршу с преласком у напад, руководио је потпуковник Иван Дабић, командант 15. тенковског батаљона.

Вежбу су пратили генерал-мајори Милан Бјелица, заменик начелника Генералштаба, и Видоје Живковић, заменик команданта Копнене војске, бригадни генерали Јовица Драганић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба, и Ђокица Петровић, командант Прве бригаде Копнене војске.

Изражавајући задовољство што присуствује вежби, генерал-мајор Милан Бјелица изјавио је да се од професионалног војника очекује да у раду на средствима ратне технике буде беспрекорно увежбан – до аутоматизма. Он је, том приликом, оценио да војска ангажовањем на терену најбоље показује колико вреди.

 

 

Email