Вести
04.09.2009

Начелник ГШ ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић обишао међународну војно-медицинску вежбу MEDCEUR 09


Данас је начелник ГШ ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић обишао учеснике међународне војно-медицинске вежбе MEDCEUR 09 у нишкiм касарнама «Аеродром» и «Књаз Михаило». На почетку посете кодиректори вежбе потпуковник Горан Десанчић и пуковник Тимоти Браун упознали су генерала Милетића са досадашњим активностима и планираним садржајима за наредне дане. Потом је генерал Милетић обишао команду војно-медицинске вежбе, стручна предавања и простор предвиђен за извођење практичног дела вежбe.

«Задовољан сам оним што сам видео – рекао је генерал-потпуковник Милоје Милетић- како досадашњим припремама, тако и током извођења вежбе. Ова, девета по реду војно-медицинска вежба, која се одржава у нашој земљи, још једна је у низу активности преко којих Војска Србије и читав систем одбране развија капацитете интероперабилности. Наше учлањење у Партнерство за мир, нове мисије и нови задаци Војске Србије захтевају и развој нових способности Војске, а ми то и чинимо са земљама партнерима. Одлука највишег државног руководства да се ова вежба изведе у нашој земљи, представља потврду опредељења за прихватање концепта колективне безбедности».

Одговарајући на новинарска питања, начелник ГШ ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић је изразио жаљење због догађаја у Ужицу речима: « То је истинска трагедија и жалосно је што смо том приликом изгубили седам људских живота. Постоји потреба, не само због тог догађаја, за модернизацијом војне индустрије, а Министарство одбране и Влада Републике Србије предузимају мере у том правцу. Жалосно је што се то догодило, али ми морамо да наставимо да радимо и даље».

Генерал Милетић се осврнуо и на питање ирачких авиона и том приликом нагласио: «Ирачки авиони су дошли код нас на ремонт по уговору са бившом СФРЈ. Ремонт није извршен због догађаја из деведесетих година и сада се воде преговори за враћање тих авиона. Авиони нису у летном стању. То у сваком случају није проблем и сигурно ће се сарадњом у тој области наћи одговарајуће решење».                

 
Email