Вести
21.12.2010

Новогодишњи и божићни пријем министра одбране и начелника Генералштаба


Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић приредили су вечерас у Великој ратној сали Старог Генералштаба пријем поводом новогодишњих и божићних празника. Пријему су присуствовали председник Владе Србије Мирко Цветковић, министри, представници законодавне,извршне и судске власти, дипломатски и војни представници акредитовани у нашој земљи, представници верских заједница, познате личности из културног и јавног живота и представници медија.

Министар Шутановац рекао је да ће 2010. година остати упамћена по томе што смо добили новог патријарха, Његову светост господина Иринеја, по великој победи тениске репрезентације у Дејвис купу, по изузетним резултатима у области одбрамбене индустрије са највећим уговором оствареним од 1985. године, по обележавању 160. годишњице војног школства и 180 година постојања Гарде. Шутановац је рекао да је 2010. значајна и у томе што су добијена и два признања.Иако је на тим признањима моје име, она припадају и свима онима који су помогли да ја будем реформатор године, управо зато што смо сви заједно реформисали Војску Србије као и да имамо најбољу некомерцијалну медијску кампању „Буди професионалац“ – рекао је министар и додао да управо због тога војска данас ужива и највеће поверење грађана Србије.

Он је констатовао да систем завршава једну веома успешну годину која је испунила све што је менаџмент обећао, а да се од 1. јануара почиње са писањем нове историје Војске Србије која ће бити потпуно професионализована.

Министар је честитајући свим гостима предстојеће празнике изразио жељу да се и догодине окупе у истом и већем броју прослављајући још веће и боље резултате.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић изразио је задовољство због присуства личности које су током 2010. године радили на јачању угледа Војске Србије.

- Припадници Војске Србије, годину за нама цене као врло успешну и остаће запамћена, првенствено што је то година у којој смо извршили професионализацију наше војске - истакао је генерал Милетић додајући да је реч о процесу који је значајан за безбедност наше земље и свих њених грађана. Он је, том приликом, изразио захвалност свим министарствима, државним органима и институцијама, невладиним организацијама, пријатељима из културног и јавног живота и свима који су несебичном подршком допринели стварању професионалне, модерне и јаке Војске Србије.
Email