Вести | Спорт у Војсци
27.05.2013

Отворено Спортско првенство Генералштаба Војске Србије


Генерал Радовановић на отварању спортског првенства ГенералштабаСпортско првенство Генералштаба Војске Србије отворено је данас у касарни „Топчидер“ у Београду. У име начелника Генералштаба, такмичаре је поздравио, а првенство прогласио отвореним, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор мр Горан Радовановић.

Надметање у војном вишебоју, стрељаштву, футсалу, атлетици, одбојци и оријентирингу трајаће пет дана.

Генерал Радовановић нагласио је да је првенство прилика такмичарима да покажу психофизичку спремност.

- Такође, ово је прилика да покажете и да се у Генералштабу ВС и непосредно потчињеним јединицама негује дух добре физичке кондиције. Остварите добре појединачне резултате, али постигните свој максимум у оквиру екипних надметања. Желим вам успешно и фер такмичење које ће показати да и међу вама има врхунски спремних професионалних припадника Војске Србије, рекао је генерал Радовановић.

Отварање спортског првенства ГенералштабаУ име организатора спортског првенства, такмичаре је поздравио начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове бригадни генерал Славољуб Јанићијевић.

- Спортско првенство Генералштаба Војске Србије представља једно од најјачих спортских активности и смотри наших припадника. Првенство ће показати које су екипе психофизички најспремније, а најбољи појединци ће стећи право да учествују у екипи Генералштаба на Спортском првенству Војске Србије наредне године. Од такмичара и капитена очекујемо спортски и фер плеј однос, а од судија да на стручан и објективан начин вреднују постигнуте резултате, рекао је генерал Јанићијевић и пожелео такмичарима много успеха и спортске среће.   

Заставу Републике Србије на јарбол подигао je прошлогодишњи победник у дисциплини војни вишебој поручник Драган Докмановић.

На спортском првенству учествују три екипе са више од 200 такмичара, међу којима је и 20 жена.

Email