Вести
10.03.2011

Анализа оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2010. годину


Данас је у Дому Војске Србије у Нишу одржана анализа оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2010. годину. Анализи су  присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић са сарадницима, директор Инспектората одбране МО генерал-потпуковник Петар Радојчић, командант ВиПВО бригадни генерал Ранко Живак, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Александар Живковић, као и најодговорније старешине команде и јединица из састава  Копнене војске.

Током анализе којом је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, оцењена је спремност команди и јединица Копнене војске  за извршавање додељених мисија и задатака. На основу закључака са анализе дефинисани су задаци за унапређење оперативних и функционалних способности Копнене војске у наредном периоду.

На годишњој анализи проглашени су најбољи састави у Копненој војсци. За најбољи батаљон проглашен је 72. извиђачко-диверзантски батаљон Специјалне бригаде, за најбољу касарну проглашена је касарна „Мија Станимировић“ у Нишу, док је епитет најбоље базе у Копненој зони безбедности понела база „Врапце“ из састава 3. бригаде КоВ. За најбољи војнички ресторан проглашен је ресторан на бази „Југ“ из састава 4. бригаде КоВ, а титулу најбољег санитетског одељења за 2010. годину носи одељење из Сремске Митровице из састава 1. бригаде КоВ.

 

Email