Вести
24.04.2010

Војска помаже угрожене од поплава у Врању и Лесковцу


Припадници Четврте бригаде у Врању и Центра за обуку у Лесковцу притекли су у помоћ суграђанима угроженим од поплава и несташице воде за пиће.

Услед наглог топљења снега и обилних падавина, дошло је до преливања акумулације “Првонек” код Врањске Бање, што је изазвало проблеме у раду фабрике воде и условило прекид у водоснабдевању грађана Врања и околних места. Припадници Четврте бригаде Копнене војске, којом командује бригадни генерал Милосав Симовић, први су прискочили у помоћ Врањанцима, ангажујући три цистерне за снабдевање пијаћом водом.

Подземне воде и бујични потоци изазвали су изливање великих количина воде у више лесковачких насеља. На позив Кризног штаба, одмах су реаговали старешине и војници Седмог центра за обуку из Лесковца. Они су, по речима команданта пуковника Мијодрага Ђуровића, два дана су ангажовани на пружању помоћи најугроженијим становницима и снабдевању грађана пијаћом водом. Велики допринос дају војници који рукују пумпом “Розенборг”, која већ други дан испумпава воду у насељу Бобиште. Они успевају да избаце 800 литара воде у минуту.

Помоћ ће бити настављена све док се водоснабдевање у Врању и Лесковцу не нормализује. 

Email