Вести
05.12.2008

ПРИМОПРЕДАЈА ДУЖНОСТИ ШЕФА НАТО ВОЈНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕЗУ


 

Свечаност поводом примопредаје дужности између одлазећег шефа НАТО Војне канцеларије за везу бригадног генерала Лућија Бате и новог шефа, бригадног генерала Мирослава Балинта, одржана је данас је у Централном Дому Војске Србије. Пријему су присуствовали државни секретар Министарства одбране Душан Спасојевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош, представници Министарства одбране и ГШ ВС, бројни амбасадори и изасланици одбране акредитовани у Београду и други гости.

Генерал Бата, који је током протеклих годину дана био на челу НАТО Војне канцеларије за везу, истакао је том приликом основне задатке на којима је Канцеларија била ангажована за време његовог мандата и захвалио свима са којима је успешно сарађивао.

Начелник Штаба Здружене команде Натоа у Напуљу генерал-потпуковник Едуардо Замарипа рекао је да Канцеларија има важну улогу у одржавању контаката између Србије и Натоа и истакао да Алијанса у Србији види важног регионалног партнера. «Задатак Канцеларије је да даље унапређује сарадњу са Србијом», рекао је он и упознао присутне са плановима рада Канцеларије у идућој години.

 

 

Email