Вести
24.08.2011

Генерал Бјелица обишао јединице у Смедереву и Пожаревцу


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обишао је данас део јединица Централне логистичке базе Управе за логистику и Команде за обуку, у Смедереву и Пожаревцу. 

У пратњи заменика начелника Генералштаба били су командант Комаде за обуку генерал-потпуковник Александар Живковић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Добривоје Вељковић, начелник Управе за логистику Генералштаба бригадни генерал Данко Јовановић и начелник Управе за обуку и доктирну Генералштаба бригадни генерал Јовица Драганић. 

Обилазак је почео у смедеревској касарни „Иван Стефановић Срба“, где су о раду, задацима и нивоу способности 2. складишног батаљона генералу Бјелици реферисали заменик команданта Централне логистичке базе пуковник Драган Симоновић и командант 2. складишног батаљона мајор Радомир Јањић. Генерал Бјелица је потом обишао објекте за складиштење покретних средстава у овој касарни, као и издвојени објекат „Дуваниште“. 

Заменик начелник Генералштаба обишао је Центар за обуку Копнене војске, у пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“. О стању у гарнизону Пожаревац, задацима Центра за обуку Копнене војске и нивоу способности јединице којом командује, генералу Бјелици реферисао је командант гарнизона и командант Центра за обуку Копнене војске пуковник Миливоје Пајовић. 

У наставку обиласка, генерал Бјелица се уверио у стање објеката за смештај и обуку у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ и присуствовао приказу оспособљености професионалних војника и старешина родова пешадије, оклопних јединица, артиљерије и инжињерије. Након обиласка приказа обуке, генерал Бјелица разговарао је са припадницима ове јединице и истакао да је иницијатива командирског кадра и професионалних војника веома важна за унапређе рада свих јединица Војске Србије. 

Боравак у Пожаревцу завршен је обиласком Спомен собе Центра за обуку Копнене војске. Том приликом генерал Бјелица уписао се у књигу утисака.

 

Email