Вести
24.10.2008

НАЦРТАЈ ЦРТЕЖ - ЗАПЛОВИ ВОЈНИМ БРОДОМ


Након прошлогодишњег великог одзива и успеха акције «Нацртај цртеж – лети хеликоптером» Министарство одбране и Војска Србије настављају са акцијом за децу узраста од шест до 12 година.

Ове године пред децом је задатак да нацртају како замишљају војника будућности – његов изглед, униформу, опрему... Ауторе 13 најбољих радова поново очекује јединствена награда – пловидба војним бродом, наравно, уз сагласност и присуство једног родитеља. Награђени ће имати екслузивну прилику да виде бродове Речне флотиле, да се друже и фотографишу са морнаримама и рониоцима, пробају ронилачку опрему.

Од најбољих цртежа биће сачињен календар Војске Србије за 2009. годину, а свечаност приликом промоције календара биће прва прилика да се угосте најталентованији малишани.

Поред тога, још 50 најкреативнијих девојчица и дечака биће гости Специјалне бригаде Војске Србије. Осим што ће упознати специјалце и тајне њихових вештина, ту су и друге награде: шоље Војске Србије, мајице, качкети, оловке...

Акција је замишљена са циљем да се девојчицама и дечацима приближи живот и рад војника и официра, а имајући у виду да је прошле године стигло више од 3.000 цртежа, интересовање је заиста велико. Стога Министарство и Војска позивају децу од шест до 12 година да пожуре и пошаљу своје цртеже до 15. новембар 2008. године, како би стручни жири имао довољно времена да оцени све радове.

Тема цртежа је «војник будућности», треба да буду нацртани на папиру формата А4, а на полеђини је потребно написати име и презиме, адресу и број телефона и послати на адресу: Централни дом Војске Србије, Браће Југовића 19, 11000 Београд (са назнаком «Нацртај цртеж – заплови војним бродом»).

Email