Вести
05.08.2010

Начелник Генералштаба обишао Центар за обуку Копнене војске


Начелник Генералштаба Војске Србије са сарадницима данас је обишао Центар за обуку Копнене војске у Пожаревцу. Том приликом командант Центра, потпуковник Миливоје Пајoвић, известио је начелника Генералштаба о стању функционалних способности Центра чији су основни задаци обука војника на одслужењу војног рока, обука кандидата за професионалне војнике и обука кандидата за подофицире.

Током обиласка пожаревачког центра за обуку, начелник Генералштаба разговарао је са војницима на одслужењу војног рока и кандидатима за професионалне војнике који се обучавају у том Центру. Генерал Милетић, који је и сам артиљерац, укључио се у практични део наставе рачуначког одељења, приказавши вештину припреме за гађање, коју је стекао још на почетку своје каријере.

Генерал Милетић је обилазећи кабинете и полигоне Центра за обуку Копнене војске сагледао начин извођења обуке и притом посебно истакао да је од велике важности да сви припадници Војске Србије, поред високог нивоа стручно-специјалистичке оспособљености, достигну висок ниво физичке оспособљености.

Генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Управе за обуку и доктрину ГШ ВС, који је са начелником Генералштаба обишао Центар, нагласио је да је за квалитет процеса обуке неопходно стално усавршавање инструкторског кадра.

Email