Вести
22.04.2009

Изасланици одбране у Копненој зони безбедности


Изасланици одбране акредитовани у Републици Србији обишли су данас команду 4. бригаде Војске Србије у Врању и базу ''Добросин'' у Копненој зови безбедности.

У врањској касарни ''1300 каплара'', изасланике одбране дочекали су државни секретар Душан Спасојевић, који се данас налазио у обиласку Копнене зоне безбедности и комадант 4. бригаде бригадни генерал Милосав Симовић.

Током посете бази ''Добросин'' информисање изасланицима одбране одржао је генерал Симовић и том приликом изведена је показна вежба.

Државни секретар Спасојевић оценио је безбедносну ситуацију у Копненој зони безбедности стабилном и нагласио да је Војска Србије, захваљујући високом степену професионализма у извршавању задатака, гарант стабилности у овом делу региона. Спасојевић је посебно истакао добру сарадњу Војске Србије са осталим безбедносним структурама и цивилним властима.

Током обиласка кацеларије за цивилно-војну сарадњу изасланицима одбране је одржана презентација о активностима канцеларије, док је посебну пажњу изасланика одбране привукла Спомен соба 4. бригаде Копнене војске.

У команди Копнене војске у Нишу изасланике одбране примио је начелник штаба КоВ бригадни генерал Војин Јондић, који их је упознао са организацијом, мисијама и задацима Копнене војске.

Email