Вести
14.09.2011

Обележени празници артиљерије, војне полиције и интендантске службе


Данас је у нишкој касарни „Мија Станимировић“ одржана свечаност на којој су у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милоја Милетића обележени Дан рода артиљерије, Дан војне полиције и Дан интендантске службе.

Свечаности су, поред начелника Генералштаба, присуствовали и директор Инспектората одбране генерал-потпуковник Петар Радојчић, начелник Управе војне полиције Генералштаба пуковник Дејан Јанковић, представници локалних самоуправа Ниша и Алексинца, привредних организација, Министарства унутрашњих послова и други гости.

Честитајући данашњи празник, генерал Милетић је нагласио да артиљерија није само род војске него и симбол моћи да се заштити слобода и способности да се извојује победа.

Генерал Милетић се посебно осврунуо на позитивне резултате у Војсци Србије попут поверења које Војска ужива међу грађанима, професионализације, изведених вежби на нашим полигонима и у иностранству, обучавања професионалних војника и војника на добровољном служењу војног рока, помоћи локалним властима и становништву кад год је то било потребно и чињенице да Војска представља незаобилазан фактор стабилности у земљи и региону.

Начелник Генералштаба истакао је да припадници Мешовите артиљерисјке бригаде и 3. батаљона војне полиције значајно доприносе овим заједничким успесима, пре свега изграђујући оперативне способности својих јединица и Копнене војске.


Командант Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Саша Недељковић истакао је да искуства из савремених ратова говоре да је данас потребна брза, прецизна и ефикасна артиљеријска ватра, и то са већих одстојања, те да се нишки артиљерци управо оспособљавају за извршавање таквих задатака.

Поводом Дана артиљерије и Дана војне полиције, за најбољу јединицу ранга чета/батерија изабрана је 3. топовско-хаубичка артиљеријска батерија којом командује мајор Иван Ристић.

У 3. батаљону војне полиције најбољи је је вод који предводи поручник Дамир Точаковић, најбољи референт за сузбијање криминалитета је старији водник прве класе Дејан Андрић, најбољи возач старији водник прве класе Игор Ђелић, док је за најбољег стрелца проглашен старији водник прве класе Саша Митић.

Email