Вести | Цивилно-војна сарадња
07.04.2012

Гардисти у акцији чишћења на Врачару


ФОТОГАЛЕРИЈА

У оквиру заједничког пројекта цивилно-војне сарадње Гарде и општине Врачар, данас је одржано пролећно уређење ове београдске општинe. Припадници Гарде помагали су у акцији чишћења.

Гардисти у акцији чишћења на ВрачаруМајор Бојан Симеуновић, начелник Групе за цивилно-војну сарадњу у Гарди, истакао је да је циљ овог пројекта, осим одржавања поверења грађана према Војсци Србије, и отклањање отпадног материјала у општини Врачар ради заштите животне средине.

- Чишћење општине Врачар је краткотрајни пројекат у оквиру ког је ангажована инжињеријска машина УЛТ, 2 возила теретна самоистоваривача, затим део припадника Гарде и патрола војне полиције која је морала да нас спроведе до места рада, изјавио је мајор Симеуновић и додао ће се овакве акције сигурно одржавати и у наредном периоду.

Одељење за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије планира одређена финансијска средства, по којима ће јединице Војске, сваке године, реализовати пројекат цивилно-војне сарадње.

Подсетимо, припадници Гарде чистили су снег са улица Београда првог дана ванредне ситуације која је на територији наше земље проглашена у фебруару.

Email