Вести
11.10.2012

Пријем нових потпоручника 204. ваздухопловне бригаде


командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг БандићНа Споменик браниоцима Београда, на Земунском кеју, данас су венце палим борцима положили припадници 204. ваздухопловне бригаде и представници Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца.

Током тог свечаног чина командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић пожелео је и добродошлицу новим потпоручницима примљеним на дужност у ту бригаду.

Генерал Бандић је том приликом рекао да је ово година када исписујемо последње странице вековне историје српског војног ваздухопловства, и година када посвећујемо време неговању традиција и сећања на оне који су своје животе, патриотизам, херојство и спремност да носе часно униформу, уградили у стогодишњу књигу историје.

- Професионална каријера нових потпоручника озваничиће почетак другог века српског војног ваздухопловства. Њихов почетак биће наш нови почетак. Покушали смо да им направимо достојну историју, да им омогућимо частан и достојан почетак будућег напредовања и каријере и да им створимо основе да иду даље, рекао је командант 204. ваздухопловне бригаде пожелевши им да часно носе униформу и остваре оно што су замислили када су се одлучивали за ову професију.

председник Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца- Управо на овом симболичном месту одајемо почаст херојима који су 6. априла 1941. осветлали образ својих породица, војске, ваздухопловства и српског народа, бранећи своју отаџбину на начин како је то прописано униформом и чашћу једног официра. Настављајући традицију 6. ловачког пука, припадници 204. ваздухопловне бригаде на овом месту, увек и с поносом, одају признање својим претходницима, а данас је прилика да ви одавде покренете своју каријеру, изјавио је генерал Бандић истакавши задатке и успехе које је та бригада постигла до сада као доказ синергије свих родова и служби Војске Србије.

Председник Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца Златомир Грујић пожелео је младим колегама дуг и успешан летачки стаж и да наставе да негују светле традиције ваздухопловства. Том приликом он је потпоручницима уручио дипломе „Михајло Петровић“, у знак сећања на првог школованог српског пилота.

Нових шест потпоручника засадиће данас, испред Музеја војног ваздухопловства, шест стабала као симбол новог места на ком ће добродошлицу пожелети наредним генерацијама младих официра Војске Србије.

Email