Вести
29.11.2009

С А О П Ш Т Е Њ Е


Мајор Горан (Милоша) Милаковић из Војне поште 4983 Ниш примљен је у Клинику за инфективне болести ВМА 14. новембра 2009. године.

При пријему констатована је респираторна инсуфицијенција са тешком обостраном упалом плућа. Његово стање је одмах захтевало интензивно лечење и реанимацију, због чега је прикључен на респиратор.

Од самог почетка лечења укључен је конзилијум лекара ВМА који су свакодневно предузимали све мере интензивног лечења. Код пацијента је потврђено присуство вируса грипа A H1N1.

На жалост и поред предузетих мера лечења и сталног држања на респиратору мајор Горан Милаковић преминуо је 28. новембра 2009. године у 23.35 часова у Клиници за инфективне болести ВМА.

Министарство одбране предузима све потребне мере на даљем спречавању ширења новог вируса грипа A H1N1. У складу са тим, министар одбране је донео одлуку да се одложи пријем децембарске класе регрута за период од 25. до 27. јануара 2010. године. Одлука се односи на војнике који војни рок служе у униформи у јединицама Војске Србије, а не на војнике који војни рок служе у цивилној служби. 

Email