Вести
08.05.2009

Летње спортско првенство Друге бригаде КоВ


На атлетском стадиону у Краљеву, базену хотела „Бреза“ у Врњачкој Бањи, стрелишту у Рашкој и спортским теренима касарне „Рибница“ у Краљеву, 5. и 6. маја одржано је летње спортско првенство Друге бригаде Копнене војске. Првенство је отворио командант Друге бригаде КоВ, бригадни генерал Видоје Живковић.

У Краљеву се надметало 164 такмичара разврстаних у четири екипе – Рашка, Краљево 1, Краљево 2, и Краљево-Ваљево. После дводневних надметања, титулу укупног победника понела је екипа Рашке, која је тријумфовала и у атлетици и малом фудбалу. У одбојци је најбоља била екипа Краљево-Ваљево, у оријентирингу су предњачили такмичари из екипе Краљево 1, док је у војном вишебоју и стрељаштву победила екипа Краљево 2. Најбољи појединац у војном вишебоју је старији водник Бобан Ђуричић, док су на гађањима из аутоматске пушке и пиштоља најбољи били капетан Милош Миленовић и старији водник Борис Шеклер.

Свеукупном победнику признања је уручио заменик команданта Друге бригаде КоВ, пуковник Душан Стојановић, који је изјавио да је летње спортско првенство Друге бригаде представљало и најбољу генералну пробу за спортско првенство Копнене Војске, које ће се у Краљеву одржати од 24. до 29.маја.

Email