Вести | Спорт у Војсци
27.05.2011

Завршено Спортско првенство Генералштаба


Спортско првенство Генералштаба Војске Србије свечано је затворено данас у касарни „Топчидер“. Најбоља у свеукупном пласману била је екипа Гарде. На другом месту су спортисти Војне полиције, док је треће место заузела екипа Генералштаба.

Затварајући првенство, заменик начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-мајор Милан Бјелица, изјавио је да је спортско првенство било добра прилика да такмичари у међусобном надметању одмере своје физичке способности, психофизичку припремљеност и степен овладавања одређеним војничким вештинама.

„На такмичењу су остварени врло добри резултати у свим дисциплинама. Нека ваши резултати буду подстрек за даљи развој физичке обуке и потврда да висока физичка способност припадника Војске треба да буде једно од њених основних обележја. Најуспешнији међу вама чиниће екипу Генералштаба Војске Србије на Четвртом спортском првенству Војске Србије. Надам се да ће вам искуства са овог првенства користити у организовању наредних првенстава“, рекао је генерал Бјелица.

Заменик начелника Генералштаба честитао је свим учесницима на оствареним резултатима у екипном и појединачном пласману и посебно похвалио Управу за телекомуникације и информатику Генералштаба, као организатора такмичења, и Бригаду везе која је пружила логистичку подршку.

Учесници првенства, које је почело 24. маја, такмичили су се у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, одбојци, малом фудбалу, атлетици и џудоу.

 

Email